Skip to main content

Gastenboek

Wil je iets zeggen of vragen naar aanleiding van deze website?

Laat een bericht achter in het gastenboek op deze pagina, of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--
Webontwikkeling door Buro Blûn.
Onderstaande foto door Jan Prins.

Gastenboek

Vul je uw naam in
Vul je email adres in
Invalid Input
Vul de vier cijfers in
Probeer het nog eens

Reacties

Tom

Hoi Meike,

Ik heb weer kunnen genieten van ‘De ochtend na de opstand’
Gekregen van jouw tijdens overtocht van de pont. Mooi geschreven en intrigerend. Vooral je gedachten en je blik op de wereld en de mensen.
Dank 🙏 en volg je dromen en geniet.

Tom ( snelle fiets!) 😉

Peter de Vries

Dag Meike

Heb met veel plezier je website bekeken en je verhalen gelezen. Het gekke is dat ik wel aanvoel wat je bedoelt. Sinds m'n 10e kijk ik al vogels, en ik heb vaak nagedacht over wat de reden is dat ik vogels kijk. Wat denk ik daarin te kunnen vinden? 'Verzamelen van herinneringen' zou je denken, maar het is meer. Voor mij is het belangrijk dat ik mijn hoofd uit kan zetten. Als ik ga vogels kijken (maar eigenlijk sowieso als ik naar buiten ga) kan ik mezelf zijn. Valt alles weg. Ben daarom het liefst alleen op pad, hoef je met niemand rekening te houden en ben ik op m'n puurst. Dan kan ik zijn wie ik wil zijn; me, myself and I met de vogels. Hoef qua vogels niet per se veel te zien (hoewel onverwachte en zeldzame vogelsoorten mijn hart wel sneller doen kloppen), het weg zijn, los zijn van de rest van de wereld is in principe al voldoende.

Dat los zijn is wezenlijk en belangrijk. Daarom heb ik ook minder met de drukte van de zomer, de herfst en winter zijn mijn favoriete seizoenen. Hou van lege, verstilde landschappen, waarin niets lijkt te bewegen. Je zou me een melancholische Fries kunnen noemen, dat zou ik zelfs als een compliment ervaren. Weidse landschappen, waar de horizon te zien is en ik kan verdwijnen, daar hoor ik thuis. Het noorden van Friesland in november, beter krijg je het niet (-:

In de korte verhalen op je site schrijf je over een 'bos' waarin je wegkruipt. Op Vlieland heb ik iets vergelijkbaars. Ga daar elk najaar een paar keer heen om vogels te kijken en daar heb ik een paar 'eigen' plekken waar ik het liefst de hele dag rondhang. 'Slow birding' noem ik dat, heel langzaam rondlopen, veel zitten en proberen alle vogels te zien te krijgen. Hier kan ik helemaal verdwijnen, waar ik op een matje met gemak anderhalf uur kan zitten. Weg van de wereld, los van alles en alleen met de natuur. Mijn hoofd gaat uit en ik ben mezelf. Puur.

Peter.

Marian van Ziel

Hoi Meike,

Wat bijzonder hoe je je gevoelens omzet naar verhalen en objecten en initiatieven voor deze streek en dit dorp. Naast mijn uitgeverij-werk en mantelzorgtaken deed en doe ik veel aan dansen en muziek maken en zingen en genieten van landschap, tuinieren, dieren en planten. Sinds een paar jaar schilder en klei en brei ik. Samen met mensen die daar ook zoveel plezier in hebben, soms onder leiding van een juf of dirigent en soms met elkaar zonder leiding.
Wat jij doet gaat nog een stapje verder. Nadenken waarom het zulke belangrijke dingen zijn om te ervaren en dat ook onder de aandacht brengen en mensen die je niet kent verbinden door je initiatieven. 
Met jouw talenten en inzicht wens ik jou veel mooie ervaringen en buitenschoolse leerprocessen met prachtige verhalen, installaties en wie weet wat nog komt!

Willem van Beurden

Hoi Meike, was leuk om laatst jou en Johan even te spreken op de pont. Als ik het goed begrepen heb ben je nog nooit op kantoor geweest toch? Zou je het leuk vinden om een keer daar koffie te komen doen? Dan krijg je kleine rondleiding van me.

Groet,
Willem

Dag Willem,
Ik mail je daar even over, dan kan je je voorstel misschien toelichten.
Groet, Meike

Jos van Doorn

Het ziet er wel als een atelier uit, de foto's van je werkplek. Maar het is niet groot genoeg?
Het mag groter worden, en wel joets groot en dat wordt nog een heel project. Misschien kan ik je helpen? Waarom zo'n groot atelier? je hebt vast en zeker een plan.......kun je een tipje van de....... i.i.g. veel succes !

Beste Jos,

Bedankt voor je aanbod om te helpen, hulp is zeker welkom! Ik stuur je daar over even een email.

Mijn plan is om een groot atelier te bouwen op het terrein van het Smalspoormuseum en Steenfabriek Zilverschoon. Op dit moment heb ik al een kleine werkplek op de steenfabriek (en een grote houtwerkplaats in Randwijk). Ik wil graag installaties maken in de openbare ruimte, en daarvoor wil ik beelden van keramiek gebruiken. Die kan ik nu maken op de steenfabriek, maar ik kan ze nergens opstellen om tot een installatie te komen. Daarvoor dient het nieuwe atelier - als het er komt, want dat is nog niet zeker. De houtwerkplaats verhuist dan ook naar het nieuwe atelier, zodat alles op één plek zit.

Ik hoop dat ik installaties kan maken die op een vergelijkbare manier in de omgeving bestaan als mijn geschreven verhalen op de veerpont. Ik denk dat ik ook met installaties een verhaal kan vertellen dat bij de streek hoort en er tegelijk een fantasiewereld aan toevoegt. Hoe ik dat precies voor elkaar kan krijgen is een constante zoektocht. Afgelopen zaterdag hebben we een proefstukje van het toekomstige atelier gebouwd. Het is zes bij zes meter. Daarin wil ik een installatie gaan maken die te maken heeft met de steenfabriek. 

Jos van Doorn

Beste Meike, dank je wel !
Dank je wel voor je A5 briefje wat ik van je kreeg, tussen wal en de overkant.
Dank je wel dat ik je bijzondere verhaal heb mogen lezen.
Dank je we voor die prachtige titel: De lichtgele hemel.
Dank je wel, dat je daar bent en de dingen doet die je wil doen.
Hou vol en blijf vooral de dingen doen die door jou gedaan kunnen worden.
Ik kijk uit naar je volgende creatie

Dank je wel, Jos.

Roelof Gaasbeek

Beste Meike,

Vanavond werd ik door jou op de pont verrast met het verhaal 7. De lichtgele hemel. Zojuist gelezen en is een verhaal dat tot nadenken zet. Er is meer dan betaald werk in het leven.

Dank voor het verhaal.

Met een gezonde en vriendelijke groet,

Roelof Gaasbeek

Mariëtte

Wat ben ik blij met jou en je verhalen...

Heddy-John Appeldoorn

Hoi Meike, ik kreeg het verhaal de avond van iemand uit Wageningen. Hij zei : dat is van een kunstenaars uit Randwijk ken jij haar? Ik zei nee ik ken daar niemand maar dat is wel in de buurt. Vind jij het leuk om met mij over kunst te praten of eens iets te delen? Ik vind jou verhalen heel mooi. Groeten, heddy-John

Beste Heddy-John,

Bedankt voor je aardige bericht. Er zijn steeds meer mensen die mij vragen of ik eens met ze wil praten, of die bijvoorbeeld langs willen komen in mijn werkplaats. Dat vind ik erg leuk, maar als ik op al die voorstellen individueel in zou gaan dan hou ik geen tijd meer over om mijn werk te maken. Ik ben daarom aan het nadenken over een manier om mijn atelier in de toekomst open te stellen voor bezoekers. Ondertussen staat het je altijd vrij om mij een email te sturen.

Sipke van der Meer

Go, Meike, go!

Jeffry

Dank je wel voor het mooie verhaal over Louis.

Annet Konijn

Meike, wat mag je trots zijn op zo n pracht website waar kwetsbare verhalen en dito beelden een zo mooi geheel maken.
Je omschrijving van hoe je naar samenkunst wil komen vind ik daar helemaal bij aansluiten. Er ligt zoveel kracht in je taalgebruik die ook van zo dichtbij jezelf komt. Echt heel erg genieten om hier doorheen te gaan. Ik word er stil en blij van.

Richard de la Porte

Strakke site, prachtige foto's, sprekende beelden... Maar vooral: mooie verhalen! Je bent niet alleen een volwassen beeldend kunstenaar geworden, maar ook een volwassen schrijfster. Ik blijf je volgen.

Nienke Eijsink

Wow Meike, wat een pracht website!
Gefeliciteerd met de afronding van je SLOW writing lab!

Groet! Nienke

Dank je wel Nienke!

© Meike Legêne